dimarts, 20 de març de 2012

CAMP DE TREBALL: L'ESTANY DE SILS


Aquest camp de treball és realitza a Sils, concretament al seu estany, destacat per ser un espai emblemàtic que fou dessecat al llarg dels darrers segles. En els darrers anys s'ha intentat recuperar aquesta zona humida a través d'una gestió respectuosa per recuperar els valors paisatgístics i naturals d'aquest indret. En el camp es desenvoluparan algunes de les tasques necessàries per mantenir l'estany i fer-ne el seguiment del seu estat de salut.

Aquest camp de treball contempla la restauració d’una part de l’antic Estany de Sils i de les comunitats vegetals i animals associades a ell.

Bàsicament es preveu que els i les participants realitzin tres tipus de tasques diversificades en cada una d’elles.
En primer lloc la introducció de noves espècies vegetals dins la zona de l’estany, sobretot als prats que hi ha als voltants de les basses d’aigua. Es preveu introduir espècies respecte a les zones concretes de recol·lecció dels propàguls.
En segon lloc, fer el manteniment i la conservació en bon estat l’estany fent diferents tasques com l’ampliament del tancat de cavalls i valls de desguàs, el manteniment bàsic dels itineraris, o el manteniment de les basses per a amfibis i de les plantacions d’arbres.
I finalment fer una neteja de l’entorn natural de l’estany com l’eliminació de les plantes exòtiques i desbrossar els esbarzers.

Les activitats principals que es duran a terme són sortides de descoberta de l'entorn i una ruta de dos dies fent vivac. A més es realitzaran tota una sèrie de d'activitats en valors seguint la metodologia escolta que caracteritza la Fundació Escolta Josep Carol i activitats relacionades amb l'estima i cura de l'entorn natural.

Els i les participants s’allotjaran al Centre cívic de Sils on disposem amb una sala polivalent, una per dormir, un menjador i lavabos i dutxes.


Es tracta d'una activitat de l'Agència Catalana de la Joventut gestionada per la Fundació Escolta Josep Carol i amb la col·laboració de l'entitat AccióNatura i l'Ajuntament de Sils. Per consultar els preus i fer les inscripcions cal consultar al web www.xanascat.cat o trucar al 012.

 

Cap comentari:

Publica un comentari